Всяка жена си мечтае за красива и блестяща кожа, но с всички нови продукти, които непрекъснато се появяват на пазара и безкрайните съвети относно правилната грижа за кожата в Интернет, не винаги е лесно да разберем кое би работило най-добре за нас. 

Грижата за кожата не се равнява единствено на използването на продукти за почистване и овлажняване. Процесът включва също подходящ хранителен режим, пълноценен сън, достатъчно движение и ниски нива на стрес. Освен това подходящата грижа за всяка жена е различна, тъй като зависи от типа на кожата на лицето й.

За щастие, няма нужда да отделяте много голям бюджет за магически процедури или скъпи кремове, за да постигнете безупречен вид на своята кожа.

Ето ги и първите стъпки към по-здрав и младежки вид на кожата ви:

Почиствайте лицето си

Почистването е първата стъпка от грижата за кожата. Това е важна стъпка, тъй като премахва от кожата Ви всякакви замърсявания, които могат да повлияят негативно върху състоянието й, поддържайки я чиста и здрава. Почистващите препарати трябва да се използват два пъти на ден, сутрин и вечер.  Нашият Aloe Vera Комплект за почистване на лицето помага за елиминиране на мъртвите кожни клетки и озаряване на кожата. Определено това е много добро попадение, гарантиращо цялостна грижа за чиста и сияйно красива кожа. Освен това, той допълнително почиства порите, премахвайки онези микроскопични примеси, които се оказват проблем за голяма част от козметичните препарати на пазара. Обикновено мъртвата кожа се натрупва, което не позволява на много от продуктите за грижа за кожата да проникнат изцяло в нея, като по този начин ги прави неефективни.

Хидратирайте кожата си по няколко пъти на ден 

Важно е да знаете, че хидратацията на кожата е  ключът към придобиването на по-млада и здрава кожа. Овлажняването на кожата с крем за лице веднъж на ден не е достатъчно. Необходимо е да осигурите на кожата си дълбоко подхранване, за да остане хидратирана през целия ден. Хидратацията е задължителна, за да поддържа кожата овлажнена и еластична. Без хидратация кожата става груба и суха, което я прави да изглежда изтощена. Препоръчваме Ви да опитате нашия фаворит Aloe Vera Хидратиращ гел-концентрат за незабавен ефект и максимална хидратация.

Използвайте слънцезащитен крем

Дори петте минути, които прекарвате на слънце, отивайки на обяд или да свършите някоя задача по работа, могат да окажат влияние за вида на кожата Ви. Много дами си мислят, че е необходимо да се използва слънцезащитен крем само когато сме навън за продължителен период от време, но дори инцидентното излагане на слънце всеки ден в продължение на няколко години причинява появата на кафяви петна и фини бръчки по-рано от очакваното. Така че, 365 дни в годината, независимо от сезона, използвайте крем за лице със SPF 15 или дори по-висок (опитайте нашите комплекти за защита от слънцето), след което нанесете грима си. Препоръчваме Ви да добавите точки от крема на челото, бузите, брадичката, надолу в предната част на шията си (и двете уши, ако косата Ви е вързана), за да сте сигурни, че цялата открита кожа е напълно защитена.

Избягвайте тютюнопушене и алкохол

Пушенето кара кожата Ви да изглежда по-стара и допринася за появата на бръчки. Освен това стеснява малките кръвоносни съдове в най-външните й слоеве, което намалява притока на кръв и я прави по-бледа. Това също изтощава кожата и ограничава количеството на кислород и хранителни вещества в нея, които са важни за здравето й. Тютюнопушенето уврежда и влакната, които придават на кожата Ви здравина и еластичност. В допълнение, повтарящите се изражения на лицето, които правите, когато пушите – като стискане на устните при вдишване и присвиване на очите, може да допринесат за появата на бръчки.

Как да получите сияйна кожа ден след ден? Всичко се крие в навика за грижа за кожата 

Красива и с младежки вид кожа е правилно поддържаната кожа. Освен вашите гени (и пиенето на много вода), здравата кожа се дължи на балансирана и последователна рутина от грижа и постоянство. И ако почиствате правилно кожата си, овлажнявате я редовно, и я предпазвате от вредните външни влияния, вие сте на път да придобиете по-свеж и с приятно чувство на допир кожа.

Ежедневните Ви навици оказват голямо влияние върху онова, което виждате в огледалото.  Правилната грижа и постоянството, в комбинация със здравословен начин на живот и правилно подбрана козметика, могат да помогнат да се забави естественото стареене и предотвратяване на различни кожни проблеми. 

Pin It on Pinterest

Share This