Няма съмнение, че успешният бизнес започва с блестяща идея. В крайна сметка, в днешната високо конкурентна среда, иновациите са козовете, с които предприемачите е необходимо да изпъкнат сред конкурентите си. Прохождащите в света на бизнеса могат да се съгласят, че започването на новo бизнес начинание задължително е свързано с изобретение. И въпреки, че това би могло да изиграе важна роля за някои компании, повечето ефективни концепции за успешен бизнес модел всъщност са свързани с надграждането на съществуващи идеи или откриването на нови начини за представянето на вече съществуващи идеи.

Намирането на правилната ниша въз основа на това, което правите най-добре и потенциалната ситуация на пазара, изисква както внимателно планиране, така и детайлно проучване. Дори и най-добрите продукти не е задължително да намерят своите купувачи, тъй като пазарите непрекъснато се променят и клиентите са непостоянни.

Няма точни рецепти за стартиране на нов бизнес, но в тази статия ще Ви представим няколко насоки, които могат да Ви помогнат да се движите в правилната посока.

Потърсете нови възможности

Внимателното и проницателно наблюдение е най-добрият Ви съюзник, когато търсите уникални идеи. Започнете, като прецените точно какво правите най-добре. Много по-безопасно е да се впуснете в позната сфера, където можете да използвате съществуващите си познания и умения. 

Ето някои полезни съвета:

 • Правете това, което Ви е страст. 
 • Изберете идеи, които ви позволяват да започнете още сега. Трябва да действате бързо, преди идеята Ви да се размие.
 • Бъдете конкретни по отношение на Вашите бизнес цели. Например как мислите и искате да постигнете до конкретен пазар с конкретен продукт.
 • Огледайте се за нови възможности. Започнете бизнес, правейки нещо, което съществуващата Ви компания не прави.
 • Следете пазара на франчайзинг партньорствата.
 • Информирайте се за възможните области на растеж от бизнес статии и публикации. 

Потенциалният успех на даден продукт или услуга включва множество фактори, включително дизайн, характеристики, прогнози за потенциален марж на печалба и обем на продажбите.

Определете Вашата пазарна ниша

Новите продуктови линии Ви позволяват да създадете своя собствена ниша, а замяната на стари продукти с нови Ви дава възможност да надграждате съществуващата си продуктова линия.

Използвайте следния кратък списък, когато определяте пазарната си ниша:

 • Какви са нуждите на бъдещите Ви клиенти? 
 • Какви проблеми решава Вашият продукт или услуга?
 • Кои са точно Вашите целеви клиенти?
 • Защо купуват Вашите клиенти?
 • Как Вашите клиенти определят стойността?
 • Какво прави продукта Ви по-добър от тези на конкурентите Ви?
 • Защо целевите Ви клиенти купуват от конкурентите Ви?
 • Как можете да накарате клиентите на Вашите конкуренти да купуват от Вас?

Представете идеята си със силен бизнес план

Вземете творческото си мислене и го опишете на хартия. Бизнес планът Ви е Вашият инструмент за реализиране на Вашата идея. Липсата на яснота, лошата информация и липсата на стратегическа ориентация са основните недостатъци в повечето бизнес планове.

Уверете се, че имате време да съставите план заедно с всички подходящи подробности, като позициониране, анализ на пазара и финансови средства. 

Намерете си ментор и работете заедно

Започването на нов бизнес не е лесна задача. Много проекти никога не биват реализирани, защото не се приемат насериозно или защото им липсва адекватно проследяване или подкрепа.

Ще увеличите значително шансовете си за успех, като потърсите съвет от човек с бизнес опит, често наричан ментор. Тези бизнес лидери предоставят съвети за управление, предлагат източници на финансиране и често могат да Ви намерят възможност за стаж, за да усъвършенствате лидерските си качества в областта.

Бизнес моделът е ясен и  кратък начин за представяне на дейността на бизнеса. Всички компании се стремят да осигурят стойност на своите клиенти. Колкото по-силно е това предложение, особено в сравнение с това на конкурентите, толкова по-вероятно е голям брой клиенти да закупят от Вашата компания. 

Създаването на бизнес модел изисква задълбочена мисъл и анализ. Фирмите и производителите на продукти трябва да мислят глобално, като се фокусират върху нуждите на пазара и това, което е най-важно за клиентите. За компаниите, които пускат нови продукти или навлизат на нови пазари, бизнес моделът може да им помогне да достигнат до правилния старт и да им гарантира, че ранните продукти и маркетингови решения са обвързани със стратегията. Разработването на бизнес модела е част от създаването на смислена бизнес стратегия и изисква задълбочено обмисляне на основните предположения, свързани с това как една компания или продукт ще генерира стойност и как екипът ще работи за постигане на поставените цели.

Развитие и успех с готова бизнес идея с мулти левъл маркетинг

Бизнесът с МЛМ е много по-различен от традиционната търговия. Тук предимствата са много и можем да започнем с това, че нямате офис, нямате служители, не плащате наем и поддръжка на помещение, склад и един куп реквизити, без които развитието на бизнеса в добре познатата ни среда, не би могъл да съществува като компания. Мулти левъл индустрията предлага възможността да работите за себе си, без да имате пряка зависимост от началник, колеги или подчинени. Тук от значение сте само и единствено Вие, Вашата мотивация и себеотдаденост.

Не си мислете, че МЛМ бизнеса е лесно начинание. По статистика на един новостартиращ бизнес му отнема около 5 до 7 години за да се развие до степен, в която може да се каже, че има някаква стабилност. Разбира се процента от бизнесите, които приключват със своите идеи и развитие още преди да са навършили 5 години е голям.  Трудностите за всеки бизнес са големи. Предизвикателствата са ежедневие. Но докато да градиш своята бизнес идея ти трябва множество средства и екип, то при МЛМ бизнеса от значение е само човека, който го ръководи. Тук разчитате единствено на собствените си способности и качества.

Как да разберете, че МЛМ бизнеса е за Вас?

Щом четете тези редове, това означава, че или търсите своя път в професионалното си развитие, или вече сте готови за промяна на досегашното си положение. Да, така е МЛМ бизнеса е дълъг процес, който обаче се отблагодарява в пъти на тези, които са се устремили и извървяли пътя на успехът!

Успехът в мулти левъл бизнеса се оповава на качества като организираност, амбициозност, гъвкавост, съобразителност и решителност. За да разберете дали МЛМ е за Вас, си представете накратко следната картинка.. Работите у дома, в кафенето, в заведение, на плажа или където и да е било..Работите докато говорите, показвате, обяснявате. Работите пряко с хора. Работите докато хапвате и пиете кафе. Това достатъчно ли е за Вас?

Ако желаете да Ви обясня по-подробно пътя на успеха на бизнеса с мулти левъл маркетинг, не се колебайте да се свържете с мен: +359 89 545 6101

 

Pin It on Pinterest

Share This