Хранителни добавки за здрава имунна система и борба с болестите

Имунната система защитава човешкия организъм от различни болестотворни микроорганизми, но понякога нейната правилна функция е нарушена поради една или друга причина. Именно това, често налага нуждата от прием на хранителни добавки за здрава имунна система.

Засилването на имунитета е важен фактор за баланс и хармония. Хранителните добавки за здрава имунна система могат да подобрят както физическото, така и емоционалното състояние на човек. Тяхното действие може да бъде обвързано и с други обстоятелства, които се счита, че оказват ефект върху цялостното състояние на организма, като: възраст, пол, хранителен режим, физическо и психическо натоварване, професия и др. 

Спецификата и съвкупността на всички тези показатели определят начина на живот и са критерии за необходимостта и значението на хранителни добавки за здрава имунна система. 

Хранителни добавки за здрава имунна система и полезни начини за нейното укрепване

Здравословният начин на живот и придържането към общите насоки за добро здраве са от най-добрите начини за поддържането на силен имунитет. За съжаление обаче, в съвременното натоварено и напрегнато ежедневие, това става все по-трудна задача. 

Специално внимание трябва да бъде обърнато и на рисковите групи, които включват деца, възрастни хора, хронично болни и др. Всички те се нуждаят от допълнителен прием на хранителни добавки за здрава имунна система, тъй като техният организъм не може да се справи сам с предизвикателствата и потенциалните заплахи за здравето. 

Ето и някои основни препоръки, независимо дали използвате хранителни добавки за здрава имунна система или не:

  • Спрете или намалете цигарите.
  • Преминете към хранителен режим, който включва високо съдържание на пресни зеленчуци и плодове.
  • Правете редовно упражнения.
  • Поддържайте здравословно за годините и ръста си тегло.
  • Не консумирайте алкохол или го правете в умерени количества.
  • Отделете си време за почивка и нощен сън от поне 8 часа.
  • За да избегнете инфекции, мийте често ръцете си и гответе месото достатъчно дълго.
  • Опитайте се да сведете стреса до минимум.

Хранителни добавки за здрава имунна система – балансирано и ефективно средство за пълноценен живот

Хранителните добавки за здрава имунна система повишават и поддържат имунитета, което се определя от качеството на вложените в тях съставки. 

Хранителните добавки за здрава имунна система LR помагат на тялото непрекъснато да генерира имунни клетки. Това създава непрекъснат процес, чиято роля е да поддържа организма във възможно най-добрата форма, предпазвайки го от токсини, вируси и инфекции.

Фактът, че много от нас не приемат достатъчно количество пресни плодове и зеленчуци, а качеството на голяма част от храните, предлагани на пазара може да бъде поставено под въпрос, означава, че не приемаме всички вещества, от които се нуждаем, за да се поддържаме отлично здраве през цялата година. 

От друга страна, консумацията на лимони, портокали и грейпфрути, не може да бъде достатъчна гаранция, че се снабдяваме с необходимото количество витамин C, което ще ни предпази от настинка например. 

Затова, хранителните добавки за здрава имунна система са изключително важни – те ни предлагат балансирана комбинация от необходимите витамини и минерали, които се натрупват в организма и се освобождават съобразно нашите нужди.

Хранителни добавки за здрава имунна система – важни витамини и минерали

Ето и основните компоненти на хранителните добавки за здрава имунна система, които са важни за всеки човек:

Витамин C

Вероятно всеки знае за връзката на витамин С с имунната система и неговото ключово значение за правилното й функциониране. Именно поради тази причина, качествените хранителни добавки за здрава имунна система осигуряват точното съотношение на витамин C, необходимо ежедневно на организма.

Храни, богати на витамин C: цитрусови плодове, спанак, къдраво зеле, чушки, брюкселско зеле, ягоди, папая. 

Витамин Е

Подобно на витамин С, витамин Е е мощен антиоксидант, който помага на тялото да се пребори с инфекцията, което го прави важна съставка в хранителните добавки за здрава имунна система.

Храни, богати на Витамин Е: бадеми, фъстъци, лешници и слънчогледови семки, спанак и броколи.

Витамин В6

Този важен витамин и компонент в хранителните добавки за здрава имунна система отговаря за близо 200 биохимични реакции в тялото, поради което има решаващо значение за устойчив имунитет. 

Храни, богати на Витамин В6: банани, пилешки гърди, риба тон, картофи, нахут.

Витамин А

Хранителните добавки за здрава имунна система с Витамин А имат силен антиоксидантен ефект, което помага за укрепване на тялото срещу различни инфекции.

Храни, богати на Витамин А: моркови, сладки картофи, тиква.

Витамин D

Витамин D най-лесно се набавя чрез приема на хранителни добавки за здрава имунна система. Освен недостигът на витамина, при много хора се наблюдава и неговото затруднено усвояване чрез храната. 

Храни, богати на Витамин D: сьомга, скумрия, риба тон, сардини, портокалов сок, зърнени храни.

Витамин D се абсорбира по естествен начин чрез слънчевата светлина. Трябва обаче да се избягва прекалено дългото излагане на UV лъчите.

Фолиева киселина

Фолиевата киселина (Витамин B9) е синтетичната форма на веществото фолат, което е важна част от хранителните добавки за здрава имунна система. Фолатът е необходим за образуването на червени кръвни телца, за нормалния растеж и функциониране на всички клетки в организма.

Храни, богати на фолиева киселина: боб, грах, листни зелени зеленчуци, пълнозърнести храни.

Желязо

Хранителните добавки за здрава имунна система със съдържание на желязото, помагат за пренасянето на кислорода в клетките.

Храни, богати на желязо: пилешко и пуешко месо, морски дарове, боб, броколи, къдраво зеле.

Селен

Селенът и хранителните добавки за здрава имунна система, в чийто състав той е включен, имат мощно действие върху имунитета. Твърди се също, че селенът има ефект върху някои агресивни форми на рак. 

Храни, богати на селен: чесън, броколи, сардини, риба тон, бразилски орех, ечемик.

Цинк

Хранителните добавки за здрава имунна система с цинк помагат да се контролира възпалението в тялото, ограничавайки вредното действие на вирусите и микробите.

Храни, богати на цинк: стриди, раци, постно месо и птици, фасул, кисело мляко, нахут. 

Алое вера

Гелът от алое вера съдържа важни за организма витамини, минерали, ензими, аминокиселини и стероли, които в комбинация с уникалния захарад ацеманан са мощно средство за укрепване на имунната система.

Разгледайте всички хранителни добавки за здрава имунна система от LR HEALTH & BEAUTY SYSTEMS в нашия сайт.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This