Грижа за кожата за добри резултати

Страхотната кожа не е просто въпрос на ДНК – всъщност ежедневните Ви навици и грижата за кожата оказват голямо влияние върху това, което виждате в огледалото. 

Грижата за кожата има за цел да се отстранят ежедневните замърсявания, да се възстановят клетките, да се намалят проблемните участъци, да се изравни тена, да се загладят несъвършенствата, да се придаде изящен блясък и мекота.

Добрите резултати разбира се зависят от качеството на продуктите за грижа за кожата, което определя и личния избор на всяка жена.

Грижа за кожата и съвети за подготовка

Помислете как рутината се превръща в съществена грижа за кожата, следвайки три основни стъпки:

  • Почистване. 
  • Тонизиране.
  • Хидратиране.

Позволете на тези три стъпки в грижата за кожата да се превърнат във Вашия ежедневен ритуал и със сигурност ще започнете да усещате разликата. В следващите редове ще Ви представим повече информация за тях, както и ще Ви представим още няколко ключови типа продукти в грижата за кожата.

Грижа за кожата – почистване

Дерматолози потвърждават, че почистването на лицето е основна и съществена стъпка в грижата за кожата, тъй като тя всеки ден влиза в контакт с различни замърсявания, които трябва внимателно да се отстранят. Затова, почиствайте лицето си с подходящ продукт сутрин и вечер, като по този начин ще избегнете запушване на порите, зачервяване и акне.

Правилната формула на продукта за грижа за кожата почиства лицето Ви, като оставя по повърхността й фин слой полезни вещества и масла. Може да изберете и продукт, съдържащ ексфолианти*, които да използвате веднъж седмично, като по този начин ще си осигурите по-дълбоко почистване и максимална грижа за кожата.

*Внимание: Избягвайте продукти за почистване на лице, които съдържат силно абразивни частици, защото те могат да увредят повърхността на кожата Ви. 

Грижа за кожата – тонизиране

Стандартните тонизиращи продукти се произвеждат на алкохолна основа, който се използва за изсушаване на мазна кожа и отстраняване на остатъчни замърсявания след почистване. Съвременните качествено продукти обаче изключват от своята формула тази съставка и са обогатени с допълнителни полезни съставки, като алое вера, които се абсорбират по-добре и избистрят тена. 

Това не е абсолютно задължителен компонент в грижата за кожата, но е силно препоръчителен, тъй като той представлява допълнителен слой върху кожата, който нежно и надеждно я възстановява и премахва несъвършенствата. 

Грижа за кожата и нуждата от хидратация

Основна функция на кремовете за лице и тяло е да хидратират и омекотяват кожата. По този начин се предотвратява нейното изсушаване, а в същото време, тези продукти съдържат ценни съставки като алое вера, етерични масла и други градивни елементи, които са важни в грижата за кожата. Дълбоката хидратация е ключова за млада и поддържана кожа, затова тя се препоръчва целогодишно. 

Натуралната хидратираща с продукти с високо съдържание на алое вера осигуряват нежна грижа за кожата, като я подхранват в дълбочина и регенерират клетките.

Съвет: Тъй като кожата губи способността да задържа влагата с напредване на възрастта, грижата за нея задължително трябва да включва хидратиращ продукт.

Грижа за кожата и третиране със серуми

Серумите са мощни съюзници в грижата за кожата. Изпълнени с концентрирани дози активни съставки, тези еликсири могат да регулират и елиминират редица проблеми, от тъмни петна до бръчки. Дори и да нямате конкретни проблеми, препоръчително е в грижата за кожата си да използвате антиоксидантен серум сутрин, за да я предпазите от замърсявания и вредните ултравиолетови лъчи.

Съвет: Не смесвайте различни серуми в една опаковка, за да спестите време. Това ще намали тяхната способност да се абсорбират ефективно и грижата за кожата няма да бъде пълноценна. Продуктите трябва да се прилагат един по един.

Грижа за кожата – разликата между дневен и нощен крем

Кремовете в грижата за кожата, които нанасяте сутрин имат формула, която предпазва лицето от “агресорите” в околната среда, с които се сблъсквате, още щом излезете от вкъщи. Този тип грижа за кожата свежда до минимум свободните радикали и също така може да Ви предпази от UV лъчите. 

Нощните кремове, от друга страна, се фокусират върху грижа за кожата, която предлага възстановяването на клетките, противодействие на тъмните петна, разширените пори и черните точки. Тези кремове също така осигуряват необходимото ниво на овлажняване през нощта, което се постига чрез влагането на ценни съставки в гъстата текстура.

Грижа за кожата – околоочни кремове 

Можете ли да оцелеете без околоочен крем? Абсолютно. Но ако имате конкретни притеснения – като хиперпигментация, сухота или подпухналост, може и да искате да опитате този тип грижа за кожата. 

Около очите кожата е много тънка и деликатна, и е по-вероятно да реагира по-остро на дадени продукти, в сравнение с други области. Затова дерматолозите обикновено препоръчват грижа за кожата и околоочен крем, който отчита потенциалната чувствителност и има по-поносими концентрации на активни съставки.

Съвет: Избягвайте продукти за грижа за кожата, съдържащи голямо количество ретинол, защото това може да доведе до зачервяване.

Грижа за кожата – качество без компромиси

Науката, която стои зад продуктите за грижа за кожата, част от козметичната серия на немската компания LR HEALTH & BEAUTY SYSTEMS, изминава дълъг път, за да Ви предложи висококачествени и ефективни продуктови линии, съобразени с нуждите на всяка жена. 

Всяка възраст изисква различни продукти в грижата за кожата, а избраният продукт трябва се използва определено време, за да бъдат резултатите от него видими. Като цяло е препоръчително да използвате продукта за грижа за кожата в продължение на поне шест седмици веднъж или два пъти дневно.

Съвет: Нанасяйте всеки отделен продукт за грижа за кожата в съответствие с неговата консистенция – започнете от най-леката, докато стигнете до най-гъстата. Например: почистващо средство, тонер (ако го използвате), серум и след това овлажнител.

Имате въпроси? Не се притеснявайте да ни ги зададете: +359 89 545 6101

Разгледайте продуктите за грижа за кожата с марки LR в нашия сайт.

 

Pin It on Pinterest

Share This