Алое вера гелът за пиене традиционно е част от много аюрведични препарати, лекарства и тоници. 

Ценните съставки на алое вера гел за пиене или “Ghritkumari Saar”, както е известно растението на хинди, са в състояние да облекчат и излекуват редица неразположения, което се определя от полезните му за здравето свойства. 

Алое вера гел за пиене осигурява пълноценно подхранване на организма и именно това го прави важна съставка в хранителната, фармацевтичната и козметичната промишленост. 

Последните проучвания, публикувани в различни научни списания, показват, че редовната консумация на алое вера гел за пиене може да помогне за контрол върху нивата на кръвната захар и липидния профил при диабетици и пациенти с повишен общ холестерол. 

В следващите редове ще Ви представим 7 причини, поради които е изключително полезно да консумирате алое вера гел за пиене всеки ден.

Ползи от приема на алое вера гел за пиене

  1. Алое вера гел за пиене – зарежда с витамини и минерали

Алое вера гел за пиене зарежда човешкия организъм с витамини, минерали и антиоксиданти, необходими за правилното функциониране на нашето тяло.  Гелът от вътрешността на листата съдържа над 75 полезни съединения, които определят неговите антивирусни и антибактериални свойства.

  1. Алое вера гел за пиене – средство в борбата с храносмилателни нарушения

Ежедневната консумация на алое вера гел за пиене е средство за облекчаване и лечение на редица храносмилателни разстройства, включително лениви черва, запек, раздразнено черво, киселини, газове и др. Алое вера гел за пиене също така се прилага като добавка за регулиране на теглото.

Важно: Не прекалявайте с дневния прием на алое вера гел за пиене, защото това може да доведе до засилено слабително действие.

  1. Алое вера гел за пиене – елиминира и извежда токсините от тялото

Алое вера гел за пиене съдържа комплекс от антиоксидантни съединения и неговата консумация помага за изхвърлянето на токсините от тялото, както и спира развитието на бактерии в организма. Пиенето му рано сутрин ще Ви съдейства да пречистите тялото си от натрупаните вредни вещества и в същото време ще Ви осигури допълнителен тонус и енергия.

  1. Алое вера гел за пиене – помага за лечението на анемия

Алое вера гел за пиене се използва широко в различни аюрведични препарати за коригиране на храносмилателни и чернодробни заболявания, анемия, жълтеница и заболявания, свързани с жлъчните пътища, жлъчния мехур и други.

  1. Алое вера гел за пиене – балансира хормоналните проблеми

Алое вера гел за пиене често има ключова роля в регулирането и лечението на различни хормонални проблеми, както и спомага при състояния, свързани с нарушената функция на панкреаса и далака.

  1. Алое вера за пиене – отлично средство за поддържане на кожата и косата

Алое вера гел за пиене помага за поддържане на гладка, сияйна кожа и насърчава растежа на косата, а неговият прием се свързва и с елиминирането на проблеми, свързани с появата на акне. Локалното му приложение под формата на чист гел или крем може да се използва за третирането на изгаряния, белези и наранявания. Може също така да се използва като хидратиращо средство за кожата, косата и скалпа.

  1. Алое вера гел за пиене – подсилва имунитета

Свойствата на алое вера гел за пиене, които са полезни за здравето, се свързват с повишаването на защитните сили имунитета. Това го прави идеално средство за превенция на различни грипни и вирусни състояния, които се срещат особено често при смяната на сезоните. Тази основна характеристика на алое вера гел за пиене го прави изключителен ценен продукт за всички родители, които го използват, за да засилят имунитета на своите деца.

Алое вера гел за пиене – как да го приемате?

Най-добре е алое вера гел за пиене да се консумира сутрин, на празен стомах. Препоръчителният дневен прием е около 20 мл., които могат да бъдат приемани чисти, смесени с чаша вода или да се комбинират с фреш от плодове например.

За регулиране на кръвната захар и високия холестерол, към алое вера гел за пиене може да се добави канела.

Важно: Бременните жени трябва предварително да се консултират с лекар преди да използват алое вера гел за пиене, което се определя от слабителното действие на сока.

Алое вера гел за пиене – натурален продукт за Вашето здраве

Алое вера гелът за пиене има редица приложения, което го прави безценен естествен помощник в борбата с различни състояния и заболявания в широк диапазон – от кожни проблеми до различни вътрешни болести.

Неговите свойства определят използването на растението в здравословни сокове и хранителни добавки. 

Приложението на алое вера гел за пиене е подходящо и полезно за хора от различни възрасти, което се определя от натуралния му състав.

Поръчайте чист алое вера гел за пиене от немския лидер LR HEALTH & BEAUTY SYSTEMS тук:

За повече информация, разгледайте нашия сайт. 

 

Pin It on Pinterest

Share This