Може би нееднократно сте чували, че коластрата е една от най-препоръчваните и най-широко използвани хранителни добавки както за възрастни, така и за деца.

Какви обаче са конкретните промени в тялото и организма, които ще започнете да забелязвате в течение на редовния прием на висококачествена капсулирана или течна коластра

Ето какво казват науката и опитът. 

Коластрата стимулира имунната система

Искате да подсилите естествените защитни сили на организма си и да му помогнете да се справя сам с болестотворните микроорганизми? Коластрата е отлично решение за ежедневна употреба, което ще постигне този ефект бързо и без нежелани странични ефекти. 

Коластрата има клинично доказано защитно и антибактериално действие – тя облекчава възпалителните процеси, скъсява възстановителния процес и предпазва от множество сезонни вируси, ключително и грипни такива. 

Коластрата подобрява функцията на стомашно-чревния тракт

Що се касае до състоянието на храносмилателната система, качествената коластра може да произведе следните невероятни ефекти:

 • Възстановяване на нормалната степен на пропускливост на червата;
 • Поддържане на здрав микробиом и подобряване на храносмилането;
 • Насърчаване на растежа на добри бактерии в червата;
 • Балансиране функцията на отделителната система и др.

Резултатът? Хранителните вещества се обработват по-пълноценно, а тялото получава оптимално количество пълноценни микроелементи от поетата храна. 

Коластрата повишава силата и издръжливостта на тялото

Няколко независими проучвания потвърждават, че добавките с коластра могат да подобрят издръжливостта на тялото, а в резултат – и тренировъчните резултати. 

В едно проучване, публикувано от NCBI, учени предписват на група активни мъже и жени или коластра, или суроватъчен протеин. По време на проучването, всеки от субектите е участвал в силно натоварващи аеробни тренировки поне три пъти седмично. Резултатите показват, че приелите коластра демонстрират увеличение на чистата мускулна маса, докато приелите суроватъчен протеин демонстрират значително увеличение на общото телесно тегло.

Изводът? Коластрата спомага за ефективността на всички видове спортно-хранителни режими – както по отношение на резултати, така и по отношение на възстановяване. Ето защо, тя се използва активно от огромен брой професионални спортисти.

Коластрата влияе отлично върху кожата, ноктите и косата

Освен всичко останало, здравето е и красота. Бидейки отлично средство за стимулиране на какъвто и да е вид оздравително процеси, коластрата подобрява също така състоянието на кожата, ноктите и косата. 

Това включва ефективен процес на хидратация, запълване на фините бръчки на лицето и деколтето, възстановяване след активно излагане на слънце, положително повлияване на акне и всякакви видове кожни раздразнения. 

Нещо повече – коластрата решава проблема “отвътре навън”, гарантирайки отличен дълготраен ефект, за разлика от скъпоструващите козметични продукти с краткотрайно действие. 

Коластрата има доказан анти-ейдж ефект 

Подмладяващото действие на коластрата се дължи на регенериращия ѝ заздравяващ ефект, демонстриран директно на клетъчно ниво. Редовният прием на коластра ще Ви донесе видими ефекти, включително:

 • Видимо изглаждане на дребни и дълбоки бръчки;
 • Уплътняване на кожата и повишаване на нейната еластичност;
 • Възстановява и поддържа жизнеспособността на съединителната тъкан;
 • Подобряване на равномерния тен, текстурата и тонуса на кожата;
 • Положително повлияване на акне, розацея, дерматит и псориазис;
 • Естествено стесняване и затваряне на разширените пори;
 • И др. 

Тези ефекти са видими не само върху кожата на лицето и деколтето, а и върху цялостния външен вид и състояние на организма. Защото времето не може да бъде спряно, но неговите следи върху тялото могат да бъдат сведени до минимум – с правилната грижа от съкровищницата на природата. 

 

Pin It on Pinterest

Share This