За да бъде ефективна и безопасна, козметиката за новородени бебета и малки деца трябва да отговаря на няколко задължителни изисквания. 

Първо: тя трябва да има максимално изчистена формула с високо съдържание на естествени съставки. Това гарантира нейното деликатно действие и хипоалергичност – без опасност от временно раздразнение или дългосрочни вреди за детския организъм.

Второ: тя трябва да бъде нежна и съобразена с възрастта – без изкуствени оцветители, добавени синтетични парфюми, сулфати и вещества, дразнещи кожата и лигавиците.

Последно, но не и по значение: бебешката и детска козметика трябва да изпълнява фукнцията си безотказно, независимо дали става дума за хигиената, защитата или подхранването на тялото на най-малките. 

Какво ще Ви е необходимо, за да посрещнете адекватно нуждите на своето дете, без да правите компромис с нито едно от гореспоменатите условия? Научете в следващите редове. 

Грижа за кожата на бебетата и малките деца

Кожата на новородените бебета и малките деца е по-тънка, по-нежна и в пъти по-чувствителна от тази на възрастните. Ето защо, тя има нужда от допълнителни грижи и подхранване, идващи под формата на:

  • Бебешки крем за лице и тяло, който подпомага ефективността на кожната бариера, подхранва и защитава от загуба на хидратация;

  • Крем против подсичане, който успокоява и регенерира нежната кожа в памперс зоната;

  • Специализирана бебешка козметика за различни ситуации – защитни кремове срещу студ и вятър, кремове срещу насекоми и/или слънцезащитни кремове. 

Желателно е в избора си да се доверите на доказани световни марки, които могат да гарантират за качеството и безопасността на своите продукти.

Грижа за хигиената на тялото

Що се отнася до хигиената, Вие можете да използвате както отделен шампоан и душ гел, така и комбинирани продукти за баня тип “всичко в едно”. Обикновено малките бебета нямат нужда да използват отделно сапун, шампоан и балсам – най-безопасно е да заложите на един-единствен продукт с нежно измиващо действие, за да минимизирате контакта с изкуствени съставки и алергени. 

В измиващата козметика на LR ще откриете единствено съставки с естествен произход и сертифицирано премиум качество. Сред тях са алое вера, пантенол, плодови и билкови биоекстракти, невен, соево масло и др. 

Резултатът? Щадящо почистване, подхранена кожа, лесно разресване на косата и едно щастливо, спокойно бебе. 

Грижа за устната хигиена 

Специалистите по здраве и ранно детско развитие усилено подкрепят тезата, че грижите за хигиената на устната кухина могат дори да предхождат появата на първите зъбки.

Ето защо, малко преди или непосредствено след избиването на първото зъбче, родителите трябва да изберат безопасна и надеждна козметика за устна хигиена. Подходящите съставки, към които да се придържате са калций, ксилитол, натурални екстракти и минимално количество флуорид.

Бебешките пасти за зъби са безопасни при поглъщане и могат да се нанасят както в пръст, така и с мека четка един или два пъти на ден. 

Слънцезащитна козметика за деца

Не на последно място, бебешката кожа е изключително чувствителна към вредните UVA и UVB лъчи на слънцето. Без значение дали е лято или зима, Вие трябва да използвате висококачествена слънцезащитна козметика за бебета, която да нанасяте върху откритите зони на тялото.

Можете да използвате както слънцезащитен крем преди излагане на слънце, така и хидратиращ крем за след слънце. И в двата случая се уверете, че закупувате продукт, който е специално разработен за нуждите и спецификите на най-малките

Защото добрият живот започва с нежна грижа: както за здравето, така и за комфорта!

Pin It on Pinterest

Share This