Неведнъж сме говорили за неподозираните ползи от приема на алое като част от ежедневната грижа за здравето, красотата и доброто самочувствие. 

Днес отново обръщаме поглед към популярното сукулентно растение, за да коментираме по-подробно неговия благоприятен ефект върху храносмилателната система на човека. Как действа регулярният прием на хранителни добавки с алое вера на стомаха, червата, храносмилателната и отделителната система? Научете най-важните детайли в следващите редове.

Алое вера подобрява обмяната на веществата

Професионално разработелите гелове за пиене със съдържание на алое вера съдържат няколко ензима, за които е известно, че помагат за разграждането на захарите и мазнините. Този ефект гарантира поддържане на гладко и безпроблемно храносмилане, а колкото по-здравословна е диетата Ви, толкова по-ефективно е действието на добавката. 

Ако храносмилателната Ви система работи по оптимален начин, Вие ще започнете да усвоявате правилно всички хранителни вещества от храната, която ядете. Това включва безценни микроелементи като витамини и минерали, важни за цялостното благосъстояние на организма – отвън и отвътре. 

Алое вера редуцира стомашните раздразнения

Уникалните свойства на растението алое вера включват намаляване на стомашните и чревните раздразнения. Сокът от алое вера е с доказано благоприятен ефект върху състоянието на хора, страдащи от Синдром на раздразнените черва и други възпалителни нарушения на червата.

През 2013, едно проучване, проведено върху 33 пациенти със Синдром на раздразнените черва установява, че сокът от алое вера значително помага за намаляване на болката и дискомфорта при активно възпаление. 

Други състояния, които биха могли да се повлияят успешно от приема на хранителни добавки с алое вера включват улцерозен колит, нередовно изхождане и стомашно-чревни инфекции с бактериален и вирусен произход. 

Алое вера стимулира правилната функция на отделителната система

При вътрешен прием, сокът от алое може да има подчертан разхлабителен ефект. Това е така, защото той съдържа високо количество антрахинони – естествени природни лаксативи, които стимулират изхождането по нежен и безвреден начин. Ето защо, приемът на сок от алое може да служи за превенция и решение на проблеми, свързани както с еднократен, така и с хроничен запек. 

Имайте предвид, че приемът на твърде голямо количество лаксативи може да наруши баланса на отделителната система, затова задължително приемайте сока от алое точно така, както е препоръчано от Вашия лекар или консултант. 

Алое вера подобрява имунната защита

Неслучайно, алое вера се нарежда на едно от челните места в категория “хранителни добавки за здрава имунна система”. Какво общо има обаче това със стомашно-чревния тракт? Много просто: според последни проучвания, около 75 % от имунната защита на организма се дължи именно на доброто здраве и микробиомния баланс в стомашно-чревния тракт. 

Гелът от алое вера съдържа огромно количество пребиотици – храната на добрите бактерии в стомаха и червата. Или иначе казано – приемайки алое вера, Вие приемате веществата, осигуряващи доброто насищане на пробиотици в стомашно-чревния тракт. По този начин организмът подобрява собствените си защитни сили по натурален, ефективен и дълготраен начин – без нежелани странични ефекти и фармацевтични добавки със съмнително качество.

Като един от водещите производители на гел от алое вера за световния пазар, германската компания LR гарантира за качеството и изчистения състав на своите продукти. Защото резултатите идват с доверието, а доверието – с липсата на каквито и да било компромиси!

Pin It on Pinterest

Share This