Всички знаем, че слънцето е незаменим източник на витамин Д за организма, както и че приятната разходка на слънце и чист въздух може да повдигне настроението и да подобри здравето.

Монетата обаче има и друга страна – вредата на UVA и UVB лъчите на слънцето върху кожата и тялото. Двата вида слънчеви лъчи могат да увредят клетките, да предизвикат появата на лунички и стареене на кожата, както и неприятни слънчеви изгаряния.

Ето защо е добре винаги да имате подръка надеждна защита – качествен слънцезащитен продукт, съобразен с нуждите и необходимостите Ви. 

Видове слънцезащитен крем според типа защита

Типа защита на слънцезащитния продукт зависи от това дали той предпазва кожата само от UVA лъчи, само от UBV лъчи, или от двата вида лъчи едновременно. 

Американската академия по дерматология категорично препоръчва използването на широкоспектърни слънцезащитни средства, или иначе казано: такива, които осигуряват възможно най-пълна и цялостна защита за кожата във всички зони на тялото. 

Видове слънцезащитен крем според степента на защита

Степента на защита, наричана още “слънцезащитен фактор” представлява процента на блокиране на слънчевите лъчи. Колкото по-висок е слънцезащитният фактор, толкова по-ефективно е защитена кожата след обработване с продукта.

Използването на възможно най-висок фактор е силно препоръчително за бебета и малки деца, хора със светла и чувствителна кожа, както и хора с доказана непоносимост към слънчевите лъчи. 

Видове слънцезащитен крем според състава

Съвременната козметична индустрия е подчинена на много стриктни правила за регулация на състава на всички продукти, включително и слънцезащитните. И все пак – на пазара могат да се открият продукти с различно качество, различна ефективност и различна цялостна концепция.

Най-основно, можем да разделим типовете слънцезащитни продукти на няколко групи, според състава им:

  • Стандартни слънцезащитни продукти, широко достъпни в козметичната и фармацевтичната мрежа. Те съчетават естествени и синтетични съставки в различно съотношение, в зависимост от производителя и серията.
  • Натурални слънцезащитни продукти, които можете да откриете в специализирани био магазини или чрез доверен дистрибутор. Те имат високо съдържание на естествени съставки, висока хипоалергичност и оптимално нежно усещане върху кожата.

Разбира се, колкото по-естествена е слънцезащитата, толкова по-малки са страничните й ефекти върху кожата.

Видове слънцезащитен крем според препоръчителната възраст за използване

Последно, но не и по значение – слънцезащитните продукти се разработват специално, за да отговарят на специфичните потребности на различни възрастови групи. Най-важното разделение тук е това между слънцезащитата за възрастни и слънцезащитата за деца.

Кремовете и спрейовете за деца се създават с грижа за тънката и деликатна кожа на най-малките. Те нямат агресивни съставки като парабени, парфюми, консерванти, наночастици и специфични алергени. Задължително имат висок фактор на защита и оптимално количество съставки от природата, така че да комбинират ефективност и безопасност по възможно най-добър начин. 

В нашия онлайн магазин не само ще откриете най-доброто за себе си и тези, които обичате, а ще можете да го предложите и на своите близки, приятели и познати!

Свържте се с нас, за да разберете как можете да станете дистрибутор и да спомогнете за разпространението на натуралната и естествена грижа – за перфектен комфорт и перфектно здраве на цялото семейство!

Pin It on Pinterest

Share This