Какви хранителни добавки за жени са полезни за Вашия организъм?

Набавянето на препоръчителните дневни хранителни вещества единствено чрез храната, която консумирате, може да се окаже предизвикателство за Вас. Приемането на хранителни добавки за жени може да бъде най-подходящият вариант в такива случаи за Вас. Много жени не успяват да достигнат препоръчителното количество фолиева киселина, калций и витамин D. Приемът на хранителни добавки за жени може да помогне за снабдяване на организма с тези хранителни вещества. Също така може да помогне за здравето на храносмилателната Ви система, мозъка и очите Ви и да поддържа имунната Ви система в отлична форма.

Не е достатъчно обаче просто да отидете до най-близкия магазин за хранителни добавки за жени и да изберете първите, които виждате. Необходимо е да се консултирате предварително с Вашия лекар за вариантите, които биха могли да бъдат най-подходящи за Вас и здравословното Ви състояние.

За да Ви улесним с избора, сме подбрали най-популярните хранителни добавки за жени, които ще Ви помогнат да си набавите всички необходими хранителни вещества.

Когато става въпрос за набавяне на витамини и минерали, от които тялото Ви се нуждае, храната е най-добрият източник. Много жени могат да получат нужното количество хранителни вещества, водейки здравословен начин на хранене, който включва разнообразие от зеленчуци, плодове, пълнозърнести храни, нискомаслени или без мазнини млечни и протеинови храни. Но в някои случаи не е изключено да са необходими и допълнителни хранителни добавки за жени. Например, по време на бременност, нуждата от минерали и витамини се увеличава и жените се налага да приемат по-големи количества от обикновено. Хранителни добавки за жени също се препоръчват, ако в ежедневното Ви меню липсват храни, които осигуряват важни хранителни вещества, или когато има наличие на дефицит на витамини или минерали в организма Ви.

И така, какво ще кажете за всички тези реклами за добавки, специално създадени за нуждите на жените? Представяме Ви част от тях:

Хранителни добавки за жени с калций

Калцият помага за поддържането на костите здрави. Съсредоточете се върху получаването на необходимото количество калций от хранителни източници, като млечните продукти. Ако се притеснявате за количеството калций, което приемате, потърсете съвет от своя личен лекар, за да намерите подходящи за Вас добавки с калций.

Хранителни добавки за жени с Витамин D

Витамин D си набавяме от слънчевите лъчи. Въпреки това, географското местоположение, времето на годината и използването на слънцезащитен крем могат да повлияят на този естествен източник на витамин D. Богати на този витамин са храни, като яйца, риба и всякакви млечни продукти. Витамин D спомага здравето на костите и допринася за усвояването на калция. Преди да приемете хранителни добавки за жени с витамин D се консултирайте с лекар, за да разберете дали нивата на витамин D в организма Ви са ниски и дали имате нужда от допълнителен прием.

Хранителни добавки за жени с Витамин В12

Витамин В12 се съдържа в животинските продукти. Меса, риба, яйца и нискомаслени млечни храни са добри източници на този витамин. Вегетарианците и хората, които избягват тези храни, могат да получат витамин В12 от някои пълнозърнени закуски и заместители на месо, но може да се наложи и прием на хранителни добавки за жени, богати на този витамин. Преди да предприемете тази крачка е важно да го обсъдите с Вашия личен лекар, за да разберете дали е необходимо.

Хранителни добавки за жени с фолиева киселина

Вашето тяло се нуждае от фолиева киселина, за да поддържа нормалното функциониране на червените кръвни клетки. Фолиевата киселина е включена в списъка с хранителни добавки за жени, които са бременни или за тези, които се опитват да забременеят. Повечето жени могат да получат нужното количество, като включват различни източници, като зелени листни зеленчуци, портокали, ядки, боб, пълнозърнести храни, морски дарове и млечни продукти в хранителните си режими.

Хранителни добавки за жени с магнезий

Голяма част от жените не снабдяват организма си с ежедневното препоръчително количество магнезий, въпреки че разнообразни храни го осигуряват. Източниците на магнезий включват: боб, ядки, пълнозърнести храни и зелени листни зеленчуци. Проучвания сочат, че хранителните добавки за жени с магнезий могат да помогнат за намаляване на симптомите на определени здравословни състояния, но има случаи, в които не се препоръчват, ако приемате определени лекарства. Тогава се предпочита фокусирането върху храни, богати на магнезий.

Опитайте нашите хранителни добавки за жени с Алое вера и подислите организма си, предоставяйки му необходимите витамини и минерали, за да се чувствате жизнени и във форма по всяко време.

Pin It on Pinterest

Share This