Летни вируси, зимни настинки или пролетни грипове – причините се сменят, но желанието ни да се предпазим и да съхраним здравето си остава с нас целогодишно. 

Независимо дали става въпрос за сезонни или хронични заболявания, растението алое вера може да предложи много ползи за естествените съпротивителни сили на тялото. Приемът му като част от диетата може както да предпази от заболяване, така и да спомогне за по-бързото излекуване в случай на заразяване и разболяване.

Какви са защитните сили на алое вера и как можем да видим действието им на практика? Разказваме в следващите редове. 

Какво е действието на алое вера върху имунната система?

Сокът и гелът от алое вера имат високо съдържание на полизахариди, които стимулират правилната функция на имунната система – както количествено, така и качествено. 

В допълнение, растението алое вера притежава многобройни ползи. То съдържа безценни микро-елементи и  хранителни вещества, които помагат в борбата срещу свободните радикали в организма. Детоксикацията и минимизирането на уврежданията, причинени от оксидантния стрес действат като допълнителен естествен стимулант за имунната система в борбата ѝ със сезонните и хронични заболявания. 

Какви сезонни заболявания можете да избегнете с приема на алое вера?

Преди всичко, това са вирусите – били те сезонни, целогодишни, епидемични, грипни, безобидни или по-опасни. 

Доказано е, че няколко съставки в сукулента алое вера действат като ефективно антивирусно средство. Антрахиноните, извлечени от листата на алое вера, например, са сред главните причини за проявата на силни антивирусни свойства. 

Това действие може да бъде пряко зависимо от наличието на вещества като алое-емодин и де-гликозилиран алоин, както и индиректно повлияно от общото стимулиране на имунната система. Казано възможно най-просто, алое вера силно редуцира адсорбцията и репликацията на вируси в тялото. Резултатът? Естествена защита и намаляване на вирусния товар при среща с различни патогени. 

При какви хронични заболявания помага алое вера?

Интензивното и продължително възпаление в тялото може да причини хронични проблеми в имунната система. Това резултира в леки до тежки прояви на хронични състояния като астма, екзема и болест на Крон. 

Успокояващите билки като сок или гел от алое вера могат да тушират възпалителните процеси да помогнат за пренареждане на имунния отговор, за да се предотвратят тези състояния.

Кой е най-лесният начин за прием на алое вера?

Най-лесният, безопасен и контролиран прием на алое вера е под формата на сок или гел – напитка за пиене.

В каталога на LR можете да откриете разнообразие от напитки с различни вкусове, разфасовки и състав, базиран на високо съдържание на алое вера. Сред най-предпочитаните от нашите потребители са например:

Всеки от горепосочените продукти може да се закупи както в единична бройка, така и в комплект от три кутии за по-продължителна употреба.

Препоръчителният прием на напитките с алое вера е три пъти по около 30мл. дневно – в най-добрия случай преди хранене. Ако желаете да консумирате напитка в по-голямо количество, можете да разредите гела от алое вера с вода или плодов сок по Ваш вкус.

 

Pin It on Pinterest

Share This